Leer alles over de verkeersregels bij onze rijschool in Heerenveen

Bereid je optimaal voor op het theorie-examen met Rijaccent

Tijdens de rijlessen leer je autorijden, logisch. Maar autorijden is meer dan het besturen van het voertuig en kunnen schakelen. Als je autorijdt ben je ook een verkeersdeelnemer en moet je op de hoogte zijn van de verkeersregels. Daarom is het halen van je theorie-examen zo belangrijk. Bij onze rijschool in Heerenveen en Wolvega bereiden we je goed voor op de theorie.

Het theorie-examen

Voor je aan het praktijkexamen mag deelnemen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Met het leren kun je al starten aan het begin van de rijopleiding. Het theorie-examen mag je afleggen wanneer je 16 jaar of ouder bent. De uitslag wordt vastgelegd en is anderhalf jaar geldig.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR)

Het CBR is de enige officiƫle instantie in Nederland die theorie- en praktijkexamens voor het autorijbewijs mag afnemen. Het CBR theorie-examen bestaat uit 2 onderdelen. Je krijgt 25 geluidloze vragen over gevaarherkenning waarin je maximaal 12 fouten mag maken. Daarnaast krijg je 40 vragen over wetten, regels en inzicht. Van de 40 vragen mag je er maximaal 5 fout hebben. Om wachttijden voor het maken van het theorie-examen te voorkomen, kunnen wij eventueel plekken reserveren bij het CBR. Zo sluiten de praktijklessen en theorie goed op elkaar aan en loop je geen vertraging op. Zo kun je snel met je rijbewijs op zak achter het stuur kruipen.

iTheorie van Autorijschool Rijaccent

Onze rijschool biedt jou de mogelijkheid om je met Itheorie goed voor te bereiden op het examen. Itheorie bestaat uit een leer-, toets- en examengedeelte. Dit kan je zowel met een theorieboek als computerprogramma gebruiken. De opleiding bereidt je voor op gevaarherkenning, wet- en regelkennis en verkeersinzicht. De examentrainingen zijn te vergelijken met het CBR theorie-examen.