Rijschool Rijaccent Wolvega

Rijschool Rijaccent is gevestigd in Friesland en geeft rijles in regio Wolvega. Rijaccent legt het examen af bij het CBR in Heerenveen.

Eerste rijles / proefles

Bij Rijschool Wolvega kun je uiteraard terecht voor het volgen van praktijklessen voor je autorijbewijs met om te beginnenĀ een proefles. De duur van een autorijles is bij ons 60 minuten. Je kunt naar wens meerdere autorijlessen per week inplannen. Rijschool Rijaccent haalt of brengt de leerling overal in de regio van Wolvega of Heerenveen, of het nou in jou tussenuren of na schooltijd bij het Linde College zal zijn, het station in Wolvega of in Heerenveen, wij passen ons daar op aan.

Het begin van de opleiding zal vooral besteed worden aan de basis van het autorijden, zoals de bediening van het voertuig in combinatie met bijzondere manoeuvres. Verder besteden we onder meer aandacht aan het gedrag bij kruispunten en in- en uitvoegen. Rijschool Rijaccent Wolvega houdt de vorderingen die de leerling maakt nauwkeurig bij met de instructiekaart. Omdat geen leerling hetzelfde leert krijg je door onze persoonlijke aanpak de ondersteuning die voor jou nodig is. Samen werken we naar het einddoel om een goede zelfstandige bestuurder te worden.

Tussen Tijdse Toets

Als je voor je autorijbewijs de praktijkopleiding volgt, kun je voor het praktijk-examen een toets afleggen. De toets heet de tussentijdse toets (TTT) en verloopt op nagenoeg dezelfde wijze als een echt examen. Je kunt er niet voor slagen of zakken, maar je went wel alvast aan de examensituatie.

Voordelen van de TTT

  • De kans om te slagen voor het praktijkexamen is na een tussentijdse toets aanzienlijk groter.
  • Na afloop van de toets krijg je een advies over de onderdelen waaraan je nog moet werken.
  • Door de toets zal de nervositeit bij veel kandidaten afnemen.
  • De toets is bij uitstek de gelegenheid om alvast te wennen aan de examensituatie.
  • Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen.

Neem vrijblijvend contact op

We staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op en laten we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!