Rijschool Rijaccent Heerenveen

Rijschool Rijaccent is gevestigd in Friesland en geeft rijles in regio Heerenveen. Rijaccent legt het examen af bij het CBR in Heerenveen.

Praktijklessen vanaf 16,5 jarige leeftijd

Volgens de nieuwe regels van het 2ToDrive concept mag je al beginnen met praktijklessen voor het autorijbewijs vanaf 16,5 jarige leeftijd. Omdat je zo vroeg mag beginnen met je praktijklessen mag je al op je 17e rijexamen doen en mag je onder begeleiding rijden tot je 18e verjaardag. Vanaf je 18e verjaardag mag je vervolgens volledig zelfstandig de weg op!

Eerste rijles / proefles

Bij Rijschool Heerenveen kun je uiteraard terecht voor het volgen van praktijklessen voor je autorijbewijs met om te beginnen een gratis proefles. De leerlingen worden in de hele omgeving van Heerenveen thuis opgehaald en gebracht, daarnaast is het voor ons ook geen probleem om jou van school te halen bij het Bornego College, OSG Zevenwolden, Friesland College of van het station in Heerenveen. De autorijlessen met een duur van 60 minuten kunnen gevolgd worden naar wens.

Rijschool Rijaccent Heerenveen houdt de vorderingen die de leerling maakt nauwkeurig bij met de instructiekaart. Omdat geen leerling hetzelfde leert krijg je door onze persoonlijke aanpak de ondersteuning die voor jou nodig is. Samen werken we naar het einddoel om een goede zelfstandige bestuurder te worden.

Het begin van de opleiding zal vooral besteed worden aan de basis van het autorijden, zoals de bediening van het voertuig in combinatie met bijzondere manoeuvres. Verder besteden we onder meer aandacht aan het gedrag bij kruispunten en in- en uitvoegen.

Tussen Tijdse Toets

Als je voor je autorijbewijs de praktijkopleiding volgt, kun je voor het praktijk-examen een toets afleggen. De toets heet de tussentijdse toets (TTT) en verloopt op nagenoeg dezelfde wijze als een echt examen. Je kunt er niet voor slagen of zakken, maar je went wel alvast aan de examensituatie.

Voordelen van de TTT

  • De toets is bij uitstek de gelegenheid om alvast te wennen aan de examensituatie.
  • Door de toets zal de nervositeit bij veel kandidaten afnemen.
  • Na afloop van de toets krijg je een advies over de onderdelen waaraan je nog moet werken.
  • De kans om te slagen voor het praktijkexamen is na een tussentijdse toets aanzienlijk groter.
  • Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen.

Ook kun je bij ons terecht voor

  • Faalangst
  • Angst begleiding, opnieuw in de auto na b.v. ongeluk of ziekte
  • Senioren les, meekomen in het verkeer / navigatiegebruik
  • Zuinig rijden / Het Nieuwe Rijden
  • Op fris les

Neem vrijblijvend contact op

We staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op en laten we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!