Rijscool Rijaccent Emmeloord

Eerste rijles of proefles

Rijschool Rijaccent is gevestigd in Flevoland en geeft rijles in regio Emmeloord. Rijaccent legt het examen af bij het CBR in Emmeloord.

Bij Rijschool Emmeloord kun je uiteraard terecht voor het volgen van praktijklessen voor je autorijbewijs met om te beginnen een intake les. De leerlingen worden in de hele omgeving van Emmeloord thuis opgehaald en gebracht, of het nou op het Friese Poort is in Emmeloord, het station of elders in de buurt, voor ons is dat geen probleem. De autorijlessen met een duur van 60 minuten kunnen gevolgd worden naar wens.

Tijdens het eerste deel van de opleiding ligt de aandacht voornamelijk bij het mechanische gedeelte van de auto. Voertuigbeheersing staat in deze fase centraal. Aan het eind van deze fase kan je zelfstandig schakelen, alle bijzondere verrichtingen uitoefenen en heb je inzicht in aspecten zoals ruimtekussen en volgafstand.

Tijdens het tweede deel wordt gefocust op de verkeersdeelneming. In dit deel van de rijopleiding staat het vergroten van verkeersinzicht centraal. De bewustwording en inschatten van het. Je leert communiceren met het overige verkeer en inzichtelijke problemen oplossen.

Aan het einde van de rijopleiding wordt de kandidaat klaargestoomd voor het praktijkexamen. Zelfstandig rijgedrag en besluitvaardigheid zijn hierin de voornaamste onderdelen.

Tussentijdse toets

Als je voor je autorijbewijs de praktijkopleiding volgt, kun je voor het praktijk-examen een toets afleggen. De toets heet de tussentijdse toets (TTT) en verloopt op nagenoeg dezelfde wijze als een echt examen. Je kunt er niet voor slagen of zakken, maar je went wel alvast aan de examensituatie.

Voordelen van de TTT

  • De toets is bij uitstek de gelegenheid om alvast te wennen aan de examensituatie.
  • Na afloop van de toets krijg je een advies over de onderdelen waaraan je nog moet werken.
  • De kans om te slagen voor het praktijkexamen is na een tussentijdse toets aanzienlijk groter.
  • Door de toets zal de nervositeit bij veel kandidaten afnemen.
  • Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel bijzondere manoeuvres op het eerstvolgende praktijkexamen.

Neem vrijblijvend contact op

We staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op en laten we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!