Begin nu met oefenen en maak gebruik van de nieuwste CBR oefenexamens

Goed voorbereid op weg met lessen van onze rijschool

Bijna iedereen met een rijbewijs herinnert zich 2 dingen nog heel goed: het praktijkexamen en de eerste rijles. Spannend maar ook leuk en leerzaam. Bij Rijschool Rijaccent begrijpen we dat jij anders bent dan degene die voor of na jou les heeft. Zo heeft de een meer moeite met de verkeersregels en de ander met schakelen. Onze autorijschool zorgt daarom voor een persoonlijke aanpak. Dan heb jij dat rijbewijs zo in de pocket.

Autorijles in Friesland

Onze rijschool geeft rijles in regio Heerenveen en Wolvega. Rijaccent legt het examen af bij het CBR in Heerenveen en Emmeloord. Wanneer je een afspraak maakt voor rijlessen kun je eerst een proefles doen. Bij alle lessen halen we je op het door jou gevraagde tijdstip en de gewenste locatie op.

De rijlessen

Volgens de nieuwe regels van 2ToDrive mag je al beginnen met praktijklessen vanaf 16,5 jaar. Je kunt al op je 17e examen doen en daarna onder begeleiding rijden tot je 18e verjaardag. Vanaf je 18e mag je vervolgens zelfstandig de weg op. Al tijdens de eerste les rij je zelf. De instructeur kan alles vanaf zijn plaats bedienen en ingrijpen indien nodig. We beginnen de opleiding met de bediening van het voertuig in combinatie met bijzondere manoeuvres. Daarna besteedt de rijschool aandacht aan rijgedrag bij kruispunten, in- en uitvoegen en werken aan de ontwikkeling van defensief rijgedrag. We zorgen voor een persoonlijke aanpak en stemmen de rijlessen af op je vorderingen. Samen werken we naar het einddoel om een goede zelfstandige bestuurder te worden. Het praktijkexamen wordt ingepland wanneer je driekwart van de rijopleiding hebt voltooid.

Tussentijdse toets

Je kunt voor het rijexamen een toets afleggen. Deze tussentijdse toets (TTT) verloopt nagenoeg hetzelfde als het echte examen. Je kunt er niet voor slagen of zakken, maar het geeft je wel een idee van de examensituatie. Ook kan je vrijstelling krijgen van bijzondere verrichtingen en manoeuvres zoals fileparkeren. Leg je tijdens de TTT correct af, dan hoef je ze niet meer tijdens het echte praktijkexamen te doen.

Voordelen van de TTT

Ook kun je bij ons terecht voor